Bayern München har ett helt sjukt lag

Jag gillar Bayern München av två olika anledningar. Den första anledningen är att det är ett underhållande lag med massor av bra spelare. Den andra anledningen är att det är ett bra lag att satsa pengar på. I alla fall om man kollar historiskt. Oddsen är ju inte alltid precis superhöga när man ska spela på Bayern-vinst, men de vinner ju hela tiden så det har sin naturliga förklaring. Bayern München har ett superlag just nu men vinner ju faktiskt ändå. Vinstmentaliteten är inpräntad ordentligt i hela klubben. Färskt i minnet har vi ju krossen mot FC Porto hemma i måstematchen mot dem. 5-0 i halvtid och så var saken biff. Väldigt imponerande och de saknade Robben, Ribery, Dante med flera.

Ett riktigt superbygge

Ofta snackas det om Real Madrid och deras supervärvningar. De tog in James Rodriguez, Cristiano Ronaldo, Toni Kroos och Gareth Bale de senaste åren. Men är inte Bayern Münchens lagbygge ännu sjukare?

Målvakter

Här har man nog världens bästa målvakt i Manuel Neuer. Som backup Pepe Reina. Reina är verkligen ingen dålig andrakeeper.

Försvarare

Dante, Alaba, Benatia, Boateng, Lahm och Babstuber bör betraktas som toppförsvarare allihop. Lahm är så klart min givna favorit.

Mittfältare

Arjen Robben och Franck Ribery på kanterna är lika bra som Gareth Bale och Cristiano Ronaldo anser jag. Det enda som är dåligt med dessa herrar är att de inte är purunga längre. De måste bytas ut och det är svårt att hitta värdiga ersättare. Ribery sa själv att Hazard kanske skulle kunna göra jobbet. Götze, Schweinsteiger och Xabi Alonso är inte heller några kassa spelare och det är alltid lyxproblem att jobba med för Pep Guardiola.

Anfallare

Robert Lewandowski och Thoms Müller är för mig riktiga storlirare. Thomas Müller är sanslöst kul att kolla på och båda dessa har många år kvar som toppfotbollsspelare. Lewandowski är 26 och Müller är 25.