Martin Jacobson ska vara med i en pokerdokumentär

Den svenska världsmästaren i poker Martin Jacobson ska vara med i en pokerdokumentär. Jag tycker att den ser ganska intressant ut måste jag säga:

Jag gillar ju Martin Jacobson. Han verkar vara en kille med båda fötterna på jorden vilket är en klar kontrast mot alla uppblåsta pokerproffs som finns.

Kort bio om Martin

Vem är Martin Jacobson då? Ja, det verkar vara ganska många svenskar som inte vet vem han är trots att han är regerande världsmästare i poker. Martin är snart 28 år gammal och har spelar som proffs i sju år nu. Han är den första svensken som någonsin vunnit World Series of Poker Main Event. Vinsten gav honom hela 10 miljoner dollar. Eftersom World Series of Poker (för svenskar är det poker VM) anordnas i USA så är det skatteplikt för svenska spelare som bor i Sverige. Martin Jacobsson bor dock sedan gammalt i London så han slapp säkert betala de 30 % i skatt. Martin Jacobsons största bedrift utifrån en glad betraktares ögon är den här vinsten i main event förra året. Men det är inget snack om att Martin är en kompetent spelare som i många år har visat upp fina resultat. Många av pokerns allra största namn talar sig varma om Martin Jacobsons spel och om honom som person.

Den här lilla “teasern” eller vad man ska kalla det som ska locka oss att se dokumentären om Martin Jacobson verkar väldigt välgjord. Så det är klart att man ska se den. Jag minns att jag såg Simon “Dybban” Lindell och hans reportage om Martin Jacobson inför poker VM förra året. Där verkade Martin vara en skön prick som inte hamnat i det klassiska pokerspåret. Han hade koll på träning och matlagning och grejer vilket förmodligen bara en på tusen pokerspelare har. Jag tror att Martin Jacobson är the real deal som förhoppningsvis kan göra ett nytt bra poker VM under sommaren som kommer.