Spel med syfte

Att spela för pengar har oftast ett syfte. Det två olika syftena som jag tänker är antingen att vinna pengar eller för spänningens skull. Jag antar att dessa går hand i hand med varandra dock. Men tar man bort pengarna så tar man också bort syftet. Visst kan man spela casinospel helt utan pengar om man vill. Det är bara att spela på ett demokonto. Oftast får man brutalt mycket pengar att spela för och det är bara att spela på. Men det är hurt tråkigt som helst. Man kanske vinner en miljon men det är ju fortfarande bara låtsaspengar man vinner.

Jag provade att en gång spela poker för låtsaspengar och det var också jättetrist. Alla bara gick all in hela tiden eftersom ingen brydde sig om att vinna eller förlora. Det går enligt mig inte att spela seriöst i spel som är designade för att spelas om pengar.

Men alla spel behöver man inte spela om pengar. Det finns en sajt som jag ibland spelar på som heter purposegames där man ska pricka in Europas länder på en karta. Det är lätt att bara starta om ifall man skulle misslyckas. Dessa spel tycker jag är hur bra som helst och om jag vore geografilärare skulle jag helt klart ha implementerat det här i läroplanen. Här är mitt 100 % resultat på alla Europas länder:

spelmed_syfte_mannen

Inte det minsta tokigt. Som du ser ute till höger i bilden så måste man få rätt på första försöket för att få ett grönmarkerat land. Jag hade alla rätt på alla länder.

Jag fick så klart inte alla rätt första gången utan jag körde om och om igen tills jag hade full koll. Purposegames.com har massor av olika coola spel och inte bara geografi-spel. Så man kan sitta och nöta en massa spel och bli vansinnigt allmänbildad på köpet. Men man blir ju så klart inte rik…